НОВ JEEP®  AVENGER
КОНЦЕНТРАТ
ОД СЛОБОДА

НОВ  JEEP®  AVENGER КОНЦЕНТРАТ ОД СЛОБОДА

Сликите се индикативни и служат само како илустрација. Возилото сè уште не е на располагање. Стартот на продажбата се очекува во 2023 година и ќе биде најавен дополнително.

ПРВИОТ 100% ЕЛЕКТРИЧЕН JEEP® 

Подготви се за авантура каква немало досега. Новиот Jeep® Avenger ќе го има своето светско деби во светот на електрификацијата со единствена комбинација на стил и способност.

АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА КОЈ ЈА МЕНУВА ИГРАТА

Новиот Avenger, првиот 100% електричен Jeep®, веќе постигна успех и е
подготвен да ја редефинира иднината на мобилноста, поставувајќи нови
стандарди за малите SUV возила насекаде во светот. А ние не сме единствените
кои мислат така: Avenger е Автомобил на годината 2023.

НАДВОРЕШНОСТ
ШТО Е ТОА ШТО ТЕ ПРИВЛЕКУВА

Авантурата е безгранично истражување, пронаоѓање на самиот себе во сосем нов свет. Впечатливите тркала од 18″ совршено се вклопуваат со силните форми на најкомпактниот електричен Jeep®.
Преку естетиката се согледува личноста на новиот Jeep®: профилот на решетката со седум отвори, црниот кров во констраст со присуството на full-LED предни и задни светла, кои уште на прв поглед го прават Avenger препознатлив автомобил.

ВНАТРЕШНОСТ
ШТО ДОЖИВУВАШ

Модерната и дигитална внатрешност на новиот Jeep® Avenger обединуваат чувство на слобода за време на возењето, нови функции и поврзување за несекојдневно доживување. Нема да веруваш што сè може да понесеш со себе во автомобилот: просторите за предмети, сите заедно, ти нудат простор за рачен багаж. Смартфон, клучеви од дома, шишиња за вода, несесер или пак футрола за очила за сонце, сè што ти е потребно и без што не можеш, има свое место во внатрешноста на Avenger.
За работните денови или пак за викенд, може да сметаш на интелигентен и добро организиран простор за секоја твоја потреба.
Секое патување станува авантура која треба да се доживее. Смести се удобно и уживај во секој момент, благодарение на удобните седиштата со греење во жолта и црна боја, со жолти детали на таблата и амбиентално осветлување кое твоите чувства ги претвора во боја.

FULL-ELECTRIC ПЕРФОРМАНСИ
ШТО ДОЖИВУВАШ

Доживуваш возење без стрес. Првиот 100% електричен Jeep® ќе ги има сите традиционални перформанси за забава на Jeep® автомобил во една нова електрична димензија.
Вози на едноставен начин: 3 полнење се доволни за гарантирана автономија од 30 km со 100 kW брзо полнење DC – така што просечната дневна потрошувачка може да ја наполниш за време на твојата кафе-пауза.
Почувствувај ја слободата за полнење според твоите потреби и можности: заедно со Jeep® Avenger на располагање е и  комплетен екосистем за решенија за полнење.
Кога ќе се измориш од рутината, излези од град и доживеј ја слободата без емисии зад воланот на твојот нов SUV.

до
400 km
во комбинирано возење

550 km градско возење
* Проценка за автономија според WLTP  циклус во електрично возење


30 min

За полнење на 80% од батеријата со fast charge од 100 kWh

156 КC

Максимална моќност

100 kWh

Полнeње на батеријата

100% СПОСОБНОСТ НА JEEP ®
CO ШТО СЕ СООЧУВАШ

Кога бараме нов автомобил, не размислуваме само за тоа што нѝ се допаѓа, туку бираме автомобил што ни доликува. Новиот Jeep® Avenger се издвојува по својата решителност и авантуристички дух, со компактни димензии. Присуството на Selec-Terrain® и системот Hill Descent Control за контрола при спуштање по удолнина ќе ти овозможи да го прилагодиш твојот стил на возење на временските услови со кои ќе се соочиш: дожд, снег, лизгав терен. Новиот Jeep® Avenger благодарение на неговиот широк дарежлив агол на прекршување ќе ти овозможи да се соочиш и со најекстремните услови.

TEХНОЛОГИЈА И БЕЗБЕДНОСТ
ШТО ЗАМИСЛУВАШ

Новиот Jeep® Avenger ќе биде во состојба да го поедностави секое твое патување и да го понесе твоето доживување при возење на едно сосем ново ниво. Неговите системи за помош при возење од најнова генерација, кои дозволуваат да се понуди автономно возење од ниво 2*, како и да ти помагаат при возењето , ќе понудат поголема заштита за тебе и твоите сопатници, благодарение на активната интервенција врз воланот. На новиот Jeep® Avenger можеш да сметаш на два екрани од 10,25″: TFT 100% дигитален и системот за информирање и забава Uconnect™. И не само тоа, можеш да се поврзеш на едноставен начин со твојот смартфон и безбедно да го дополниш додека возиш, благодарение на безжичниот полнач.

*На располагање само кај електричната верзија

JEEP®  AVENGER
СО БЕНЗИНСКИ МОТОР

Слобода на избор: новиот Jeep® Avenger ќе биде на располагање и со бензински мотор 1200 турбо со 100 КC со рачен менувач со 6 брзини.

JEEP®  AVENGER
СО БЕНЗИНСКИ МОТОР

Слобода на избор: новиот Jeep® Avenger ќе биде на располагање и со бензински мотор 1200 турбо со 100 КC со рачен менувач со 6 брзини.

ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО

Внеси ги твоите податоци за да останеш во контакт со нас и ќе бидеш редовно информиран за сите новости, настани, понуди и промоции.

  Правни забелешки

  Сликите се индикативни и служат само како илустрација. Возилото сè уште не е на располагање. Стартот на продажбата се очекува во првото полугодие од 2023 година и ќе биде најавен дополнително. Штом возилото биде достапно, дел од прикажаните бои и детали може да не се достапни или може да варираат, на пример од технички и/или производствени и/или комерцијални причини. На некои слики може да е прикажана дополнителна опрема и/или опрема што не е стандардна која, штом возилото биде достапно, ќе биде предмет на конкретно барање и понуда и дополнително плаќање

  Потрошувачка на електрична енергија на Jeep® Avenger kWh / 100km: 15,9; Емисии на CO 2 g/km: 0. Вредности дефинирани врз основа на комбинираниот WLTP циклус, измерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да подлежат на промени по конечната хомологација. Прикажаните вредности се за споредбени цели. Важно: вистинските вредности на потрошувачката на електрична енергија може да бидат различни и може да варираат во зависност од условите на користење и различни фактори како што се: вградена дополнителна опрема, фреквенција на електрично полнење по поминат километар, надворешна температура, стил на возење, брзина, вкупна тежина, употреба на одредени системи (клима, греење, радио, навигација, светла, итн.), типови и услови на пневматици, услови на патот, надворешни временски услови итн.

  Автономија на 100% електричен Jeep® Avenger: 392-390 Km Вредности дефинирани врз основа на комбинираниот циклус на WLTP, мерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да подлежат на промени по конечната хомологација. Важно: вистинската автономија може да биде многу поразлична и може да варира во зависност од: дополнителната опрема, условите на користење на автомобилот (стил на возење, брзина, вкупна тежина итн.), употреба на одредена опрема, климатизација, греење итн., типови на пневматици, услови на патот, надворешни климатски услови.
  За дополнителни информации, спецификации и детали за електричната атономија на Jeep® Avenger и различните фактори кои влијаат на истата ќе бидат достапни на оваа страница штом возилото ќе биде хомологирано и достапно за продажба.

  Потрошувачка на гориво на Jeep® Avenger со бензински мотор l/100 km: 5,6; Емисии на CO 2 g/km: 127-126. Вредности дефинирани според комбинираниот циклус на WLTP, измерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да бидат предмет на промена по конечното одобрување. Важно: фактичката потрошувачка на гориво и вредностите на емисијата на CO 2 може да бидат различни и може да варираат во зависност од условите на користење и различни фактори како што се: дополнителната опрема, надворешна температура, стил на возење, брзина, вкупна тежина на возилото, употреба на системи на возилото, климатизација, греење, радио, навигација, светла, типови и состојба на пневматици, услови на патот, надворешни временски услови итн.

  Дополнителни информации, спецификации и детали за Jeep® Avenger со бензински мотор ќе бидат достапни на оваа страница штом возилото ќе биде хомологирано и достапно за продажба.

  НОВ JEEP®  AVENGER
  КОНЦЕНТРАТ
  ОД СЛОБОДА

  НОВ  JEEP®  AVENGER КОНЦЕНТРАТ ОД СЛОБОДА

  Сликите се индикативни и служат само како илустрација. Возилото сè уште не е на располагање. Стартот на продажбата се очекува во 2023 година и ќе биде најавен дополнително.

  ПРВИОТ 100% ЕЛЕКТРИЧЕН JEEP® 

  Подготви се за авантура каква немало досега. Новиот Jeep® Avenger ќе го има своето светско деби во светот на електрификацијата со единствена комбинација на стил и способност.

  АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА КОЈ ЈА МЕНУВА ИГРАТА

  Новиот Avenger, првиот 100% електричен Jeep®, веќе постигна успех и е
  подготвен да ја редефинира иднината на мобилноста, поставувајќи нови
  стандарди за малите SUV возила насекаде во светот. А ние не сме единствените
  кои мислат така: Avenger е Автомобил на годината 2023.

  НАДВОРЕШНОСТ
  ШТО Е ТОА ШТО ТЕ ПРИВЛЕКУВА

  Авантурата е безгранично истражување, пронаоѓање на самиот себе во сосем нов свет. Впечатливите тркала од 18″ совршено се вклопуваат со силните форми на најкомпактниот електричен Jeep®.
  Преку естетиката се согледува личноста на новиот Jeep®: профилот на решетката со седум отвори, црниот кров во констраст со присуството на full-LED предни и задни светла, кои уште на прв поглед го прават Avenger препознатлив автомобил.

  ВНАТРЕШНОСТ
  ШТО ДОЖИВУВАШ

  Модерната и дигитална внатрешност на новиот Jeep® Avenger обединуваат чувство на слобода за време на возењето, нови функции и поврзување за несекојдневно доживување. Нема да веруваш што сè може да понесеш со себе во автомобилот: просторите за предмети, сите заедно, ти нудат простор за рачен багаж. Смартфон, клучеви од дома, шишиња за вода, несесер или пак футрола за очила за сонце, сè што ти е потребно и без што не можеш, има свое место во внатрешноста на Avenger.
  За работните денови или пак за викенд, може да сметаш на интелигентен и добро организиран простор за секоја твоја потреба.
  Секое патување станува авантура која треба да се доживее. Смести се удобно и уживај во секој момент, благодарение на удобните седиштата со греење во жолта и црна боја, со жолти детали на таблата и амбиентално осветлување кое твоите чувства ги претвора во боја.

  FULL-ELECTRIC ПЕРФОРМАНСИ
  ШТО ДОЖИВУВАШ

  Доживуваш возење без стрес. Првиот 100% електричен Jeep® ќе ги има сите традиционални перформанси за забава на Jeep® автомобил во една нова електрична димензија.
  Вози на едноставен начин: 3 полнење се доволни за гарантирана автономија од 30 km со 100 kW брзо полнење DC – така што просечната дневна потрошувачка може да ја наполниш за време на твојата кафе-пауза.
  Почувствувај ја слободата за полнење според твоите потреби и можности: заедно со Jeep® Avenger на располагање е и  комплетен екосистем за решенија за полнење.
  Кога ќе се измориш од рутината, излези од град и доживеј ја слободата без емисии зад воланот на твојот нов SUV.

  до
  400 km
  во комбинирано возење

  550 km градско возење
  * Проценка за автономија според WLTP  циклус во електрично возење


  30 min

  За полнење на 80% од батеријата со fast charge од 100 kWh

  156 КC

  Максимална моќност

  100 kWh

  Полнeње на батеријата

  100% СПОСОБНОСТ НА JEEP ®
  CO ШТО СЕ СООЧУВАШ

  Кога бараме нов автомобил, не размислуваме само за тоа што нѝ се допаѓа, туку бираме автомобил што ни доликува. Новиот Jeep® Avenger се издвојува по својата решителност и авантуристички дух, со компактни димензии. Присуството на Selec-Terrain® и системот Hill Descent Control за контрола при спуштање по удолнина ќе ти овозможи да го прилагодиш твојот стил на возење на временските услови со кои ќе се соочиш: дожд, снег, лизгав терен. Новиот Jeep® Avenger благодарение на неговиот широк дарежлив агол на прекршување ќе ти овозможи да се соочиш и со најекстремните услови.

  TEХНОЛОГИЈА И БЕЗБЕДНОСТ
  ШТО ЗАМИСЛУВАШ

  Новиот Jeep® Avenger ќе биде во состојба да го поедностави секое твое патување и да го понесе твоето доживување при возење на едно сосем ново ниво. Неговите системи за помош при возење од најнова генерација, кои дозволуваат да се понуди автономно возење од ниво 2*, како и да ти помагаат при возењето , ќе понудат поголема заштита за тебе и твоите сопатници, благодарение на активната интервенција врз воланот. На новиот Jeep® Avenger можеш да сметаш на два екрани од 10,25″: TFT 100% дигитален и системот за информирање и забава Uconnect™. И не само тоа, можеш да се поврзеш на едноставен начин со твојот смартфон и безбедно да го дополниш додека возиш, благодарение на безжичниот полнач.

  *На располагање само кај електричната верзија

  JEEP®  AVENGER
  СО БЕНЗИНСКИ МОТОР

  Слобода на избор: новиот Jeep® Avenger ќе биде на располагање и со бензински мотор 1200 турбо со 100 КC со рачен менувач со 6 брзини.

  JEEP®  AVENGER
  СО БЕНЗИНСКИ МОТОР

  Слобода на избор: новиот Jeep® Avenger ќе биде на располагање и со бензински мотор 1200 турбо со 100 КC со рачен менувач со 6 брзини.

  ИНФОРМИРАЈТЕ МЕ РЕДОВНО

  Внеси ги твоите податоци за да останеш во контакт со нас и ќе бидеш редовно информиран за сите новости, настани, понуди и промоции.

   Правни забелешки

   Сликите се индикативни и служат само како илустрација. Возилото сè уште не е на располагање. Стартот на продажбата се очекува во првото полугодие од 2023 година и ќе биде најавен дополнително. Штом возилото биде достапно, дел од прикажаните бои и детали може да не се достапни или може да варираат, на пример од технички и/или производствени и/или комерцијални причини. На некои слики може да е прикажана дополнителна опрема и/или опрема што не е стандардна која, штом возилото биде достапно, ќе биде предмет на конкретно барање и понуда и дополнително плаќање

   Потрошувачка на електрична енергија на Jeep® Avenger kWh / 100km: 15,9; Емисии на CO 2 g/km: 0. Вредности дефинирани врз основа на комбинираниот WLTP циклус, измерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да подлежат на промени по конечната хомологација. Прикажаните вредности се за споредбени цели. Важно: вистинските вредности на потрошувачката на електрична енергија може да бидат различни и може да варираат во зависност од условите на користење и различни фактори како што се: вградена дополнителна опрема, фреквенција на електрично полнење по поминат километар, надворешна температура, стил на возење, брзина, вкупна тежина, употреба на одредени системи (клима, греење, радио, навигација, светла, итн.), типови и услови на пневматици, услови на патот, надворешни временски услови итн.

   Автономија на 100% електричен Jeep® Avenger: 392-390 Km Вредности дефинирани врз основа на комбинираниот циклус на WLTP, мерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да подлежат на промени по конечната хомологација. Важно: вистинската автономија може да биде многу поразлична и може да варира во зависност од: дополнителната опрема, условите на користење на автомобилот (стил на возење, брзина, вкупна тежина итн.), употреба на одредена опрема, климатизација, греење итн., типови на пневматици, услови на патот, надворешни климатски услови.
   За дополнителни информации, спецификации и детали за електричната атономија на Jeep® Avenger и различните фактори кои влијаат на истата ќе бидат достапни на оваа страница штом возилото ќе биде хомологирано и достапно за продажба.

   Потрошувачка на гориво на Jeep® Avenger со бензински мотор l/100 km: 5,6; Емисии на CO 2 g/km: 127-126. Вредности дефинирани според комбинираниот циклус на WLTP, измерени од производителот на тестовите за претходно одобрување и кои може да бидат предмет на промена по конечното одобрување. Важно: фактичката потрошувачка на гориво и вредностите на емисијата на CO 2 може да бидат различни и може да варираат во зависност од условите на користење и различни фактори како што се: дополнителната опрема, надворешна температура, стил на возење, брзина, вкупна тежина на возилото, употреба на системи на возилото, климатизација, греење, радио, навигација, светла, типови и состојба на пневматици, услови на патот, надворешни временски услови итн.

   Дополнителни информации, спецификации и детали за Jeep® Avenger со бензински мотор ќе бидат достапни на оваа страница штом возилото ќе биде хомологирано и достапно за продажба.